У Залізному Порту карантинних вимог дотримуються не всі підприємці

Представники ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області разом з Нацполіцією провели моніторингове обстеження закладів на узбережжі Чорного моря в селищі Залізний Порт Голопристанського району.

Фахівці подивились на роботу ринку в районі автостанції, закладів громадського харчування, торгівлі та розміщення людей.




Ринок не працює на повну потужність. Адміністрації ринку на місці не було. Але за словами підприємців, які там працюють, щодня перед початком робочої зміни їм проводять термоскринінг, масковий режим продавцями дотримується. А от нечисленні відвідувачі на території ринку маскового режиму не дотримуються.





У закладах громадського харчування не всі відвідувачі дотримуються вимог знаходитись не більше 4 дорослих осіб за одним столиком.
На пляжі відпочивальникам пропонують сфотографуватись з різними тваринами, здебільшого, з мавпочками та папугами.
– Займатись подібною діяльністю люди можуть лише за певних умов. Для цього вони мають перед початком сезону приїхати до районної державної ветеринарної лікарні, надати ветеринарне свідоцтво за формою один і ветеринарний паспорт на кожну тварину. Треба подивитись на стан здоров’я тварини. У ветеринарному паспорті мають бути відмітки про всі щеплення. Цього року до нас подібних звернень не надходило. – зазначила державний ветеринарний інспектор Голопристанського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області Ірина Ярмак.





Деякі підприємці досить вороже реагували на рекомендації вдягнути захисну маску, запевняючи, що їм некомфортно.
– За результатами моніторингового обстеження ми побачили різний рівень виконання протиепідемічних заходів. Дехто виявився обізнаним. В одному із закладів усі необхідні норми знали, але їх не дотримуються. За їх словами, у них відсутні умови, аби працювати за цими правилами. Цей заклад ми взяли на контроль. І якщо порушення не будуть усунуті, то на розгляд комісіі ТЕБ та НС буде виноситись питання щодо подальшого функціонування цього закладу. У закладах розміщення рекомендовано посилити інформування відвідувачів, в тому числі наочними матеріалами про дотримання протиепідемічних заходів, насамперед використання масок, соціальної дистанції та миття рук. У закладах громадського харчування акцентовано увагу на використанні багаторазового посуду виключно після миття у посудомийних машинах. Що стосується продажу їжі деякими особами прямо на пляжі – це вважається несанкціонованою торгівлею. Боротьба з нею входить до компетенції органів Національної поліції. – зазначив начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Тарас Година-Арюпін.





Рекомендацій щодо умов функціонування пляжів головним державним санітарним лікарем України ще не розроблено. Але ним неодноразово рекомендувалось навіть на пляжах намагатись дотримуватись соціальної дистанції. І утриматись від відвідування пляжів людьми із групи ризику – особам старшого віку.






Рекомендації головного державного санітарного лікаря України щодо роботи:
<a style=скачать dle 11.3
0